Alfabetik Ödüllü kişi arama
Rudolf Eucken
Rudolf Eucken Aurich, Almanya (1846-1926) yılında doğdu. Göttingen ve Berlin üniversitelerinde felsefe, filoloji ve tarih okudu ve Aristoteles'in dil tezini yazdı. 1871 yılında Basel felsefe profesörü oldu ve 1874 yılından itibaren Jena Üniversitesi'nde felsefe başkanlık yaptı. Eucken pek çok eser onun esnek bir sistem geliştirdi idealist bir filozof oldu. O bazı eserleri, bir düzineden fazla sürümleri koştu, böylece onun kitaplarını gözden geçirilmiş ve bugüne kadar onlarca yıllık bir süre boyunca onları getirdi. Onun başlıca eserleri Geistige Stromungen der Gegenwart (1908) [Çağdaş Düşünce Akımları], Die Lebensanschauungen der kaba Denker (1890) [Şimdiki Zaman Platon'dan Büyük Düşünürler görünen İnsan Yaşam Sorun], Der Kampf um einen geistigen Lebensinhalt (1896) [Yaşam bir Ruhani İçerik Mücadele], der Wahrheitsgehalt der Din (1901) [Din Gerçeği], Grundlinien einer Neuen Lebensanschauung (1907) [Yaşam Kullanıcı Dayanak ve Hayat en ideal: Yeni bir Temelleri Yaşam felsefesi], Ruhsal Life İlişkisi (1913 yılında New York Üniversitesi'nde verilen Anlatım gördüğü) Günümüze Etik ve Der Sinn und Wert des lebens (1908) [Hayatın Anlamı ve Değer]. Eucken bir kompozisyon tarih felsefesini geliştirdi başlıklı «Philosophie der Geschichte» (1907), dizi göründüğü Die Kültür der Gegenwart [Çağdaş Uygarlık].
Nobel Anlatım, Edebiyat 1901-1967, Editör Horst Frenz, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1969
Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı. Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz. Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz.
Rudolf Eucken 14 Eylül 1926 tarihinde öldü.
Rudolf Eucken (1846-1926) was born in Aurich, Germany. He studied philosophy, philology, and history at the universities of Göttingen and Berlin and wrote his dissertation on the language of Aristotle. He became a professor of philosophy at Basle in 1871 and from 1874 on held the chair of philosophy at Jena. Eucken was an idealist philosopher who developed his flexible system in many works. He revised his books and brought them up to date over a period of several decades, so that some of his works ran into more than a dozen editions. His main works were Geistige Stromungen der Gegenwart (1908) [Main Currents of Modern Thought ], Die Lebensanschauungen der grosser Denker (1890) [The Problem of Human Life as Viewed by the Great Thinkers from Plato to the Present Time ], Der Kampf um einen geistigen Lebensinhalt (1896) [The Struggle for a Spiritual Content of Life], Der Wahrheitsgehalt der Religion (1901) [The Truth of Religion ], Grundlinien einer neuen Lebensanschauung (1907) [Life's Basis and Life's Ideal: The Fundamentals of a New Philosophy of Life ], Present Day Ethics in their Relation to the Spiritual Life (the Deem Lectures given at New York University in 1913), and Der Sinn und Wert des Lebens (1908) [The Meaning and Value of Life ]. Eucken developed his philosophy of history in an essay entitled «Philosophie der Geschichte» (1907), which appeared in the series Die Kultur der Gegenwart [Contemporary Civilization].
From Nobel Lectures, Literature 1901-1967, Editor Horst Frenz, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1969
This autobiography/biography was written at the time of the award and first published in the book series Les Prix Nobel. It was later edited and republished in Nobel Lectures. To cite this document, always state the source as shown above.
Rudolf Eucken died on September 14, 1926.