Kimdir ? Nobel ödüllü bilim adamları

BiYOGRAİİ

 


  • KimdirgİRİŞ
  • Rüya ?
  • Tabir ?
  • Kabus ?

 

Alfabetik Ödüllü kişi arama

ABCDEFGHİJKLMNOPRSTUVWYZ

 

Ludwig Quidde

Ludwig Quidde 

Ludwig Quidde (23 Mart 1858 - 4 Mart, 1941), zengin bir tüccarın en büyük oğlu, «özgürlük içinde bir eğitim, onun hümanist Spor Salonu'nda alışılmadık bir liberal eğitim zevk, Bremen, Hansa şehrin Cumhuriyet atmosferde büyüdü özgürlük »1. O, onun profesör tanınan ve tarihsel araştırma için onun yetenek furthered Strassburg ve Göttingen Üniversitelerinde okudu. Göttingen'de Profesör Weizsäcker sponsorluğu altında, Quidde ortaçağ Alman Reichstag belgeler, Bavyera Tarih Komisyonu, siyasi nedenlerden dolayı onu çıkardığında o 1933 yılına kadar da düzenlenen bir yazının yayınlanmasından sorumlu editörleri kurulu bir mesaj verildi. 1889 yılında Deutsche Zeitschrift für Geschichtswissenschaft [Tarihsel Bilimler Alman Yorum], 1896 yılına kadar düzenlenmiş bir dergi kurdu; 1890 - 1892 ve Roma'daki Prusya Tarihi Enstitüsü personeli oldu. Ancak, önemli bir özel servet çünkü Quidde, belki de, profesyonel bir tarihçi olarak kariyer takip etmedi, ama her zaman onun dikkatini siyasi akademik dönmüştü sonra bile tarihin canlı bir ilgi, özellikle anayasal tarihin sürdürdü.

Caligula broşür yayın: 1894 yılında Imperial Insanity2 Bir Çalışma Quidde kariyerinin seyri değişti. Görünüşte objektif bir çalışma, onun çılgınlığının vurgulayan Roma İmparatoru Caligula, sahte kahramanlık, onun acımasız güç kullanımı, bir hatip ve kibir gibi bir aktör olarak Vanity duyduğu memnuniyeti, broşür, aslında, bir hiciv İmparator Wilhelm II ve «Bizans» onun bir parçası olan Prusya toplumun doğası. Quidde krala heybet suçundan mahkumiyet kaçtı: o böylece benzetme geçerliliği kabul etmek çok utanç verici bir alternatif ispat savcılık görevini bırakarak, iki imparator arasında bir benzetme yapmak için tasarlanmıştır olduğunu yalanladı.

Quidde Münih siyasete girdi. 1902 yılında Münih Şehir Konseyi'nde bir sandalye kazandı; 1907 yılından itibaren 1919 yılına kadar Bavyera Meclisi'nde görev yaptı, 1895 yılında onun siyaset felsefesi, anti-Prusya ve antimilitary, Alman Halk Partisi yeniden düzenlemek için yardımcı oldu 1919 yılında o Weimar Millet Meclisine seçildi.

Quidde siyasi ideoloji Aydınlanma doğrudan bir mirası oldu. Ödün vermeden, etik, o kendini sosyal reform yaratacak bir adalet duygusu ile Alman halkına aşılamaya çabaladı. O onun mahkumiyet cesareti vardı. Sonra, 20 Ocak 1896 tarihinde bir siyasi konuşma Quidde, krala heybet suçlanan çalıştı, Münih cezaevinde Stadelheim üç ay cezasına çarptırıldı. 1924 saldıran gizli bir askeri eğitim bir makale yazmak için tutuklandı, «düşman ile işbirliği» suçlu bulundu ve kısa bir süre için hapse.

Ilkesine Başlangıçta savaş karşıtı değil, onu 1892 yılında kuruluşundan kısa bir süre sonra Alman Barış Derneği katılmak için isteyen barış hareketi Quidde en ilgi,, Yazarın tarihsel çalışmalar, onun ahlaki idealleri, askeri, güvensizlik, ve onun kışkırtmalarına dışarı büyüdü eşi, 1882 yılında evlendi Margarethe. O, Bern Uluslararası Barış Bürosu Konseyi bir pozisyon dolu 1901 yılında Glasgow Dünya Barış Kongresi liderliği bir konuma yükseldi arasında bir yakınlaşma sağlamak için 1905 yılında Lucerne Kongresi'nde Frédéric Passy ile katıldı Almanca ve Fransızca Münih 1907 Dünya Barış Kongresi organizasyonu denetimli, 1914 yılında Alman Barış Derneği başkanı, o on beş yıl için düzenlenen bir konum oldu.

I. Dünya Savaşı patlak verdiğinde, Quidde İngiliz ve Fransız barış grupları ile ilişkileri korumak için çalışırken, Lahey'e gitti. Girişimi başarısız oldu ve suçlamaların daha sonra düşürüldüğünü sanki Quidde Almanya'ya döndüğünde, vatan hainliği ile suçlandı. Bununla birlikte, Quidde onun posta sansür ay boyunca gözetim altında tutulan ve onun broşür el koydu. Savaşın sonunda, Alman Barış Kartel, yirmi bir organizasyon oluşan bir vücut başlığı Quidde, Alman barış hareketi kalıntıları birlikte çekmeye devam etti.

Hitler iktidara geldiğinde, Quidde Mart, 1941 yılında ölümüne kadar Cenevre, Mart 1933 arasında yaşamış, daha sonra Münih ilk kaçtı ve. Quidde özel servet enflasyon tarafından silinmiş olmasına rağmen, o asla bitmedi onun öngörülen kitap, Birinci Dünya Savaşı sırasında Alman Pasifizm arkadaşlarının yardımı ile Nobel Barış Ödülü Komitesi bir sübvansiyon ile oldukça iyi yaşamayı başardı
. Quidde sürgünde bile makaleler yayımlamak için, Dünya Barış Kongreler katılmak için devam etti ve Nazi Almanya'sından kaçan adam, siyasi sürgün bakımı için Comité de secours aux pacifistes sürgünler kurarak onun örgütsel yeteneklerini egzersiz.

 

 

Ludwig Quidde (March 23, 1858 - March 4, 1941), the oldest son of a wealthy merchant, grew up in the republican atmosphere of the Hanseatic city of Bremen, enjoying an unusually liberal education at its humanistic gymnasium, «an education in freedom to freedom»1. He studied at the Universities of Strassburg and Göttingen, where his professors recognized and furthered his aptitude for historical research. Under the sponsorship of Professor Weizsäcker in Göttingen, Quidde was given a post on a board of editors responsible for the publication of the medieval German Reichstag documents, a post he held until 1933 when the Bavarian Historical Commission removed him for political reasons. In 1889 he founded the Deutsche Zeitschrift für Geschichtswissenschaft [German Review of Historical Sciences], a journal which he edited until 1896; from 1890 to 1892, he was on the staff of the Prussian Historical Institute in Rome. Quidde, however, did not follow a career as a professional historian, perhaps because he had a substantial private fortune, but he always maintained a lively interest in history, especially constitutional history, even after his attention had turned from the academic to the political.

The publication of the pamphlet Caligula: A Study of Imperial Insanity2 in 1894 changed the course of Quidde's career. Seemingly an objective study of the Roman emperor Caligula, emphasizing his madness, his pleasure in sham heroics, his ruthless use of power, his vanity as an actor and conceit as an orator, the pamphlet was, in fact, a satire on Emperor Wilhelm II and the «Byzantine» nature of the Prussian society of which he was a part. Quidde escaped conviction of the charge of lese majesty: he denied that he had intended to draw an analogy between the two emperors, thus leaving to the prosecution the task of proving the validity of the analogy, an alternative too embarrassing to accept.

Quidde entered politics in Munich. In 1895 he helped to reorganize the German People's Party which was, in political philosophy, anti-prussian and antimilitary; in 1902 he won a seat on the City Council of Munich; from 1907 to 1919 he served in the Bavarian Assembly; in 1919 he was elected to the Weimar National Assembly.

Quidde's political ideology was a direct heritage from the Enlightenment. Uncompromisingly ethical, he strove to imbue the German people with a sense of justice which would of itself generate social reform. He had the courage of his convictions. After delivering a political speech on January 20, 1896, Quidde was accused of lese majesty, tried, and sentenced to three months in the Munich prison Stadelheim. For writing an article in 1924 attacking secret military training, he was arrested, found guilty of «collaborating with the enemy», and put in prison for a brief period.

Initially not antiwar on principle, Quidde's interest in the peace movement, prompting him to join the German Peace Society shortly after its founding in 1892, grew out of his historical studies, his ethical ideals, his distrust of the military, and the urgings of his wife, Margarethe, whom he married in 1882. He filled a position on the Council of the International Peace Bureau in Bern, rose to a position of leadership in the World Peace Congress in Glasgow in 1901, joined with Frédéric Passy at the Congress at Lucerne in 1905 to achieve a rapprochement between German and French, supervised the organization of the World Peace Congress of 1907 in Munich, became president of the German Peace Society in 1914, a position he held for fifteen years.

When World War I broke out, Quidde went to The Hague, attempting to maintain ties with English and French peace groups. The attempt failed, and when Quidde returned to Germany he was charged with treason, though the charges were later dropped. Nonetheless, Quidde was kept under surveillance for months, his mail censored, and his pamphlets confiscated. At the end of the war, Quidde continued to pull together the remnants of the German peace movement, heading the German Peace Cartel, a body composed of twenty-one organizations.

When Hitler came to power, Quidde fled first to Munich and then to Geneva, where he lived from March, 1933, until his death in March, 1941. Although Quidde's private fortune had been wiped out by the inflation, he was able to live fairly well with the help of friends and with a subvention from the Nobel Peace Prize Committee for his projected book, German Pacifism during the World War, which was never finished. Even in exile, Quidde continued to attend World Peace Congresses, to publish articles, and to exercise his organizational talents by founding the Comité de secours aux pacifistes exilés to care for fellow political exiles from Nazi Germany.

>