Alfabetik Ödüllü kişi arama
Frédéric Passy
Frederic Passy (20 Mayıs 1822 - 12 Haziran 1912) Paris'te doğan ve orada bütün hayatını doksan yıl yaşadı. Fransız sivil hizmet geleneği Passy ailesi, amcası, Hippolyte Passy (1793-1880), Louis-Philippe ve Louis Napoleon altında bir kabine bakanı olmak üzere yükselen güçlü oldu. Eğitimli bir avukat olarak, Frédéric Passy sivil hizmet Danıştay bir muhasebeci olarak yirmi iki yaşına girmiş, ancak sistematik bir çalışma ekonomi kendini adamak için üç yıl sonra bıraktı. O onun melanj sahaları economiques, o yaptığı araştırma sırasında yayınlanan makale bir koleksiyon ile 1857 yılında teorik bir ekonomist olarak ortaya çıkmış ve daha sonra Montpellier Üniversitesi'nde 1860-1861 yılında teslim konferanslar serisi ile onun bilimsel ünü güvenli ve Leçons d'économie politikaya başlığı altında iki cilt olarak yayımlandı. Richard Cobden bir hayranı, o, bu serbest ticaret birlikte ortak bir kurumsal ortakları, silahsızlanma sonucu olarak ulusların çekmek ve savaşı terk götürecekti inanan ateşli bir tüccar oldu. Passy hemen hemen her şehir ve üniversite Fransa'da herhangi bir sonucu ekonomik konularda ders ve ekonomik konular, daha önemli olan Les Makineleri ve leur etkisi sur le développement de l'Humanité bazı (1866), Malthus ve ark yayın akışı devam sa doktrini (1868), L'Histoire du travail (1873). De la propriété intellectuelle sonunda La Democratie et l'komutu (1864) (1859), eğitim Passy tutkulu bir inanç ifadesini buldu. Bu katkılar için, diğerlerinin yanı sıra, 1877 yılında Académie de bilimler morales et politiques Institut de France, bir birim üyeliğine seçildi.
Passy, ??ancak, bir manastırda bir bilim adamı değildi, o eylemin bir adamdı. 1867 yılında, soru üzerine Lüksemburg, Fransa ve Prusya arasında olası bir savaşı önlemeye çalışıyor kamuoyu onun liderlik teşvik, «de la paix Ligue internationale et Permanente» kurdu. Ligue 1870-1871 Fransa-Prusya Savaşı bir kaza oldu, o başlığı altında yeniden organize «Societe Française des Amis de la paix» da daha spesifik odaklı «Societe française'i pour l'arbitraj entre yol verdi milletler », 1889 yılında kurulmuştur.
Passy de hükümet içinde çabalarına taşıdı. 1885 yılında yine, 1881 yılında Temsilciler Meclisi için seçilen ve 1889 yılında mağlup edildi. Odası yılında, özellikle işgücü, endüstriyel kazalar ile ilgili bir eylem için elverişli mevzuat desteklenen hükümet sömürge politikası karşı, silahsızlanma için bir öneri hazırladığını ve uluslararası uyuşmazlıkların tahkim için çağrıda bulunan bir karar sundu.
Randal Cremer, İngiliz Parlamentosu ile İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri, aralarında herhangi bir anlaşmazlık diplomasi normal yöntemlerle yerleşti tahkime başvurmak gerektiğini öngören bir karar rehberlik başarı ile tahkim Onun parlamento ilgi whetted oldu. 1888 yılında Cremer Passy başkanlığında yirmi dört Fransız milletvekili, bir heyetle birlikte tahkim tartışmak ve kabul ilerlemek için bir organizasyon için zemin hazırlamak için Paris'te bir araya geldi Parlamentosu dokuz İngiliz üyeden oluşan bir heyet yöneldi. Ertesi yıl, elli altı Fransız milletvekilleri, yirmi sekiz İngiliz, ve dağınık, İtalya, İspanya, Danimarka, Macaristan, Belçika, ve Amerika Birleşik Devletleri parlamentolarının temsilcileri, üç cumhurbaşkanı biri olarak Passy ile Arası Birlik oluşturdu. Birliği hala varlığını, fikirlerin bir merkez olarak hizmet verecek bir merkez kurulmuş ve özellikle tahkim yoluyla, barışa götüren mevzuatını desteklemek için istekli gayri ayrı ayrı ulusal parlamento grupları oluşumunu teşvik.
Passy, ??düşünce ve eylem birliği vardı. Uluslararası barış, uluslararası politika ve malların serbest ticaret araçları anlaşmazlıkların amacı, tahkim, Arası Birlik başlatan ajanlar, halk egemen seçim oluşturan ulusal birimleri.
Barış hareketi, yarım asırlık bir süre içinde olağanüstü bir uğraşları sayesinde Passy «barış havarisi» olarak tanındı. O durmaksızın ve canlı bir şekilde yazdı. Ligue özellikle kurucu belirterek, uluslararası barış için yaptığı çalışmaları şiddetle kınadığı bir otobiyografi yerine - o seksen yedi yaşında iken çıktı Onun dökün la Paix (1909), kişiselleştirilmiş bir hesap Arası Birliği kurulmuştur «belirleyici Periode» barış kongre geliştirme ve Lahey Konferansları değer.
Passy onun izleyicileri üzerinde yapılan entelektüel talepleri ile dikkat çeken ünlü bir hoparlör, onun güçlü sesinin yanı sıra, onun bol jestler ve onun görkemli ve onurlu bir şekilde oldu.
Seçilen Kaynakça
«Frédéric Passy» Uluslararası Hukuk, 6 Amerikan Dergisi (Ekim 1912) 975-976.
Gide, Charles, «Obituary: Frédéric Passy (1822-1912), Ekonomi Dergisi, 22 (Eylül 1912) 506-507.
Institut de uluslararası Bibliyografya, repertuar bibliographique Universel: Bibliyografya des écrits de Frédéric Passy. Bruxelles, 1900.
Le Fuaye, Lucien, «Un Grand Pacifiste» Le Monde illustré (29 mai 1912) 418.
Maza, Herbert, «Frédéric Passy: La Fondation de l'Birliği Interparlementaire» in Neuf meneurs internationaux, s. 223-239. Paris, 1965.
Obituary, Le Figaro (13 mai 1912) 2.
Obituary, (Londra) Times (13 Haziran 1912) II.
Passy, ??Frédéric. Passy MSS Lahey'de Barış Sarayı Kütüphanesi'nde.
Passy, ??Frédéric, «Barış Hareketi Dünya çapında Avans» Yorumlar, 17 Amerikan Monthly Review (Şubat 1898) 183-188. Revue des revülerinin orijinal makalenin İngilizce bir çeviri.
Passy, ??Frédéric, La Democratie et l'talimat: discours d'Ouverture des cours halkları de Nice. Paris, Guillaumin, 1864.
Passy, ??Frédéric, Histoire du travail: Leçons faites aux soirées littéraires de la Sorbonne. Paris, 1873.
Passy, ??Frédéric, Leçons d'économie politikaya. Faites à Montpellier par M. F. Passy, ??1860-1861. Recueillies par MM. E. Bertin et P. Glaize. Montpellier, Gras, 1861.
Passy, ??Frédéric, Les Makineleri ve leur etkisi sur le développement de l'Humanité. Paris, Hachette, 1866.
Passy, ??Frédéric, economiques melanj sahaları. Paris, Guillaumin, 1857.
Passy, ??Frédéric, «Avrupa'da Barış Hareketi», Sosyoloji Dergisi, 2 (Temmuz 1896) 1-12.
Passy, ??Frédéric, Pour la Paix: Notlar et belgeler. Paris, Charpentier, 1909.
Passy, ??Frédéric, De la propriété intellectuelle. Études par MM. F. Passy, ??V. Modeste ve P. Paillottet. Paris, Guillaumin, 1859.
Passy, ??Frédéric Sophismes et truismes. Paris, Giard & Briere, 1910.
Van Schilfgaarde, Waszkléwicz «Frédéric Passy» onze Dagen Mannen en vrouwen kamyonet beteekenis. Haarlem, Willink, 1900.
Itibaren Nobel Anlatım, Barış 1901-1925, Editör Frederick W. Haberman, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1972
Frédéric Passy (May 20, 1822-June 12, 1912) was born in Paris and lived there his entire life of ninety years. The tradition of the French civil service was strong in Passy's family, his uncle, Hippolyte Passy (1793-1880), rising to become a cabinet minister under both Louis Philippe and Louis Napoleon. Educated as a lawyer, Frédéric Passy entered the civil service at the age of twenty-two as an accountant in the State Council, but left after three years to devote himself to systematic study of economics. He emerged as a theoretical economist in 1857 with his Mélanges économiques, a collection of essays he had published in the course of his research, and he secured his scholarly reputation with a series of lectures delivered in 1860-1861 at the University of Montpellier and later published in two volumes under the title Leçons d'économie politique. An admirer of Richard Cobden, he became an ardent free trader, believing that free trade would draw nations together as partners in a common enterprise, result in disarmament, and lead to the abandonment of war. Passy lectured on economic subjects in virtually every city and university of any consequence in France and continued a stream of publications on economic subjects, some of the more important being Les Machines et leur influence sur le développement de l'humanité (1866), Malthus et sa doctrine (1868), L'Histoire du travail (1873). Passy's passionate belief in education found expression in De la propriété intellectuelle (1859) end La Démocratie et l'instruction (1864). For these contributions, among others, he was elected in 1877 to membership in the Académie de sciences morales et politiques, a unit of the Institut de France.
Passy was not, however, a cloistered scholar; he was a man of action. In 1867, encouraged by his leadership of public opinion in trying to avert possible war between France and Prussia over the Luxembourg question, he founded the «Ligue internationale et permanente de la paix». When the Ligue became a casualty of the Franco-Prussian War of 1870-1871, he reorganized it under the title «Société française des amis de la paix» which in turn gave way to the more specifically oriented «Société française pour l'arbitrage entre nations», established in 1889.
Passy carried on his efforts within the government as well. He was elected to the Chamber of Deputies in 1881, again in 1885, and defeated in 1889. In the Chamber he supported legislation favorable to labor, especially an act relating to industrial accidents, opposed the colonial policy of the government, drafted a proposal for disarmament, and presented a resolution calling for arbitration of international disputes.
His parliamentary interest in arbitration was whetted by Randal Cremer's success in guiding through the British Parliament a resolution stipulating that England and the United States should refer to arbitration any disputes between them not settled by the normal methods of diplomacy. In 1888 Cremer headed a delegation of nine British members of Parliament who met in Paris with a delegation of twenty-four French deputies, headed by Passy, to discuss arbitration and to lay the groundwork for an organization to advance its acceptance. The next year, fifty-six French parliamentarians, twenty-eight British, and scattered representatives from the parliaments of Italy, Spain, Denmark, Hungary, Belgium, and the United States formed the Interparliamentary Union, with Passy as one of its three presidents. The Union, still in existence, established a headquarters to serve as a clearinghouse of ideas, and encouraged the formation of informal individual national parliamentary groups willing to support legislation leading to peace, especially through arbitration.
Passy's thought and action had unity. International peace was the goal, arbitration of disputes in international politics and free trade in goods the means, the national units making up the Interparliamentary Union the initiating agents, the people the sovereign constituency.
Through his prodigious labors over a period of half a century in the peace movement, Passy became known as the «apostle of peace». He wrote unceasingly and vividly. His Pour la paix (1909), which came out when he was eighty-seven years old, is a personalized account - in lieu of an autobiography which he deplored - of his work for international peace, noting especially the founding of the Ligue, the «période décisive» when the Interparliamentary Union was established, the development of peace congresses, and the value of the Hague Conferences.
Passy was a renowned speaker, noted for the intellectual demands he made on his audiences, as well as for his powerful voice, his ample gestures, and his majestic and dignified manner.
Selected Bibliography
«Frédéric Passy», American Journal of International Law, 6 (October, 1912) 975-976.
Gide, Charles, «Obituary: Frédéric Passy (1822-1912)», The Economic Journal, 22 (September, 1912) 506-507.
Institut international de bibliographie, Répertoire bibliographique universel: Bibliographie des écrits de Frédéric Passy. Bruxelles, 1900.
Le Foyer, Lucien, «Un Grand Pacifiste», Le Monde illustré (29 juin 1912) 418.
Maza, Herbert, «Frédéric Passy: La Fondation de l'Union Interparlementaire», in Neuf meneurs internationaux, pp. 223-239. Paris, 1965.
Obituary, Le Figaro (13 juin 1912) 2.
Obituary, the (London) Times (June 13, 1912) II.
Passy, Frédéric. The Passy M S S are in the Library of the Peace Palace at The Hague.
Passy, Frédéric, «The Advance of the Peace Movement throughout the World», American Monthly Review of Reviews, 17 (February, 1898) 183-188. An English translation of the original article as it appeared in the Revue des revues.
Passy, Frédéric, La Démocratie et l'instruction: Discours d'ouverture des cours publics de Nice. Paris, Guillaumin, 1864.
Passy, Frédéric, Histoire du travail: Leçons faites aux soirées littéraires de la Sorbonne. Paris, 1873.
Passy, Frédéric, Leçons d'économie politique. Faites à Montpellier par M. F. Passy, 1860-1861. Recueillies par MM. E. Bertin et P. Glaize. Montpellier, Gras, 1861.
Passy, Frédéric, Les Machines et leur influence sur le développement de l'humanité. Paris , Hachette, 1866.
Passy, Frédéric, Mélanges économiques. Paris, Guillaumin, 1857.
Passy, Frédéric, «Peace Movement in Europe», American Journal of Sociology, 2 (July, 1896) 1-12.
Passy, Frédéric, Pour la paix: Notes et documents. Paris, Charpentier, 1909.
Passy, Frédéric, De la propriété intellectuelle. Études par MM. F. Passy, V. Modeste, et P. Paillottet. Paris, Guillaumin, 1859.
Passy, Frédéric, Sophismes et truismes. Paris, Giard & Brière, 1910.
Van Schilfgaarde, Waszkléwicz, «Frédéric Passy», in Mannen en vrouwen van beteekenis in onze dagen. Haarlem, Willink, 1900.
From Nobel Lectures, Peace 1901-1925, Editor Frederick W. Haberman, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1972